Sprawdzone przepisy kulinarne

Szukaj przepisów kulinarnych, składników, porad...



Strona główna » Mięsa, Przepisy na kolacje, Przepisy na obiad

Królik pieczony

   
FavoriteLoadingDodaj do książki kucharskiej
Brak komentarzy

Przepis na królika pieczonego

Składniki:

Opis:

  1. Królika obrać i oporządzić. Dokładnie natrzeć go solą i pieprzem, przyprawą do królika.
  2. Cebulę obrać i pokroić w plastry.
  3. Królika przełożyć do miski, obłożyć go plastrami cebuli, skropić go olejem.
  4. Wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin.
  5. Przełożyć na naczynia żaroodpornego, oblać szklanką oleju i 3 łyżkami wody.
  6. Dodać listki laurowe.
  7. Królika pieczemy w temperaturze 180 stopni 1,5 godziny.
1

Popularity: 14% [?]

Tagi: , , , ,

Zobacz także:


Skomentuj przepis: Królik pieczony

Dodaj swój komentarz poniżej, albo trackback z własnej strony. Możesz także dodać komentarze do RSS.

Bądź uprzejmy; ) Nie zaśmiecaj. Pisz na temat. Nie spamuj!.

Możesz użyć następujących tagów:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Na tej stronie możesz używać Gravatar-ów! Aby zdobyć własnego globalnego avatara, proszę zarejestruj się w serwisie Gravatar.

Chmura tagów: