Jak zrobić grzańca

0
55 odsłon

Jest bardzo dużo przepisów mówiących o przygotowaniu grzańca. Podstawową jednak zasadą powinno być wybranie dobrej jakości wina. Później, odpowiednio wedle własne uznania, można dodawać goździki, cynamon, gałkę muszkatołową, cukier waniliowy, miód lub zwykły cukier kryształ, warto zetrzeć troszkę skórki pomarańczowej, która nada niepowtarzalny aromat. Całość powinna gotować się jakiś czas na wolnym ogniu. Do przygotowania grzańca polecam chilijską undurragę.

Share.

About Author

Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply