Herbata Góralska

0

Przepis na herbatę góralską

Składniki:

  • herbata czarna
  • rum lub  śliwowica
  • cytryna
  • miód

Opis:

  1. Do zaparzonej herbaty,  o temperaturze ok. 75 stopni dodajemy plasterek cytryny bądź wyciskamy kilka kropel soku, dodajemy 1-2 łyżeczki miodu i dolewamy ok. 50ml rumu, śliwowicy, bądź innego mocnego alkoholu.
  2. Pić od razu po przyrządzeniu.
Share.

About Author

Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply